Party in da house

Posted by Nucc

Többen írták, hogy hosszúak a bejegyzések, szóval most csak valami rövidet. A házban ahol lakom mostanában elszaporodtak az esti összejövetelek. Múltkor a manager asszonyt búcsúztattuk, aki 10 év után hazatér Brazíliába. Volt nagy dínom-dánom, ehettem brazil farofát, ami egy száraz kisérő, olyan mint a zsemlemorzsa, de ezek valahogy nagyon imádják. Aztán mivel sokan akkor nem tudtak eljönni, így lett szervezve egy újabb buli, ahol egy jó csípős előételt is megkóstolhattam. Sajnos az ételek nevét nem tudtam megjegyezni, de sötétbarna színe és nagyon erős csípős íze volt.

Tegnap előtt az egyik új olasz lakó, Alessandro (nem tud hogy írják) születésnapját ültük. Előkerült egy gitár is, amire a brazilok hamar önfeledt dalolgatásba kezdtek. Ez még csak bemelegítő volt ahhoz képest, ami másnap jött. Tegnap este az egyik itt dolgozó brazil lánynak volt születésnapja, a spanyol hölgy főzött, mert meglepetést akartunk neki szerezni, és a hölgy minden este főz, szóval nem lenne feltünő. Sajnos ezt kicsit sikerült lelőnöm, mert nekem fogalmam se volt mit ünneplünk, így előző este pont ezzel a lánnyal futottam össze, így hát tőle kérdeztem meg, hogy mi lesz este. Mikor mondta, hogy a szülinapja, akkor kicsit sokkolt a válasz (ezekbe sikerül mindig belenyúlnom). Szóval volt spanyol omlett (azt hiszem így hívják, krumpliból készítik, olyan mint a krumplistészta), meg palacsinta. A palacsinta darálthússal volt, de megnyugodtam, többen jelezték hogy édesen szeretik, szóval nem vagyok egyedül.

A zenélés közben próbált mindenki valami hazait beleadni a buliba, sajnos mi magyarok ebben is kicsit eltérünk, vagy én eltérek. Próbáltam olyan számot választani, amit külföldön is ismernek. Gyerekként a “16 tonnát nyomsz és mennyi bér” dalt sokat énekeltük, ennek van portugál és angol verziója is. Sajnos ez túl bonyolult, nem sikerült hangszerelni (nem ismerte a gitáros srác, vagy nem tudom. Pedig páran mondták, hogy az tök jó dallam). A másik a “Hív az Ohio” lett volna, de azt abszolút nem ismerték, úgyhogy a magyar gyerek kiesett a körből. A spanyolok meg jöttek valami számomra ismeretlen spanyol számmal, amit valahogy mindenki ismert. Tényleg kurvára egyedül vagyunk ezen a kicseszett golyóbison!

Na nem húzom hosszúra, készítettem pár videót meg hangot. Sajnos a hangot csak a 8tracks-re tudtam playlist formájában feltölteni (ha valaki tud oldalt, ahol saját számokból lehet playlistet összerakni és ezt utána beágyazott módon (embedded) beilleszteni az oldalra, akkor kérem írja meg kommentben!). A probléma, hogy az 8tracks nem enged bootleget, szóval előbb utóbb törölni fogják az albumot. Akkor majd valahogy máshogy fogom megoldani. Közben míg írtam gyorsan összedobtam egy videót, hogy youtube feltölthessem. Ha van olyan tool, amivel kényelmesen darabokra lehet vágni egy felvételt, azt is várom! No először a youtube, az videó felvételek tegnap készültek, az utolsó pedig a zsebemből felvett ének összegyúrva. Playlist, szóval több van egymás után:


Itt pedig a felvételek külön-külön, ez előbb utóbb törlődni fog:



2 Responses to “Party in da house”

  1. tia Says:

    Én a http://soundcloud.com/ -ot ajánlom

  2. Nucc Says:

    Probaltam, de nem lehet sajnos albumba rendezni a felveteleket. Szoval egyesevel kell beilleszteni az oldalba.

Leave a Reply