Rajzórán – 2. rész

Posted by Nucc

Sok érdeklődő levelet kaptam az első rajzórai élménybeszámolóm után, így írok a második óráról is. Ez jó nekem is, mert mégjobban rá vagyok kényszerítve, hogy menjek, illetve ti is tanulhattok valami újat. Következő hétfőn az óra elmarad, szünet van az oskolában! :)

Hétfőn megtanultam, hogy a rajzoló legjobb barátja a radír! Kicsit elrugaszkodtunk a mutatóujj lekövetéstől, és ha türelmesen olvastok megmutatom, hogyan kell fát rajzolni! Sokszor nem olyan egyszerű csak úgy leírni a lépéseket, de próbálok rövid maradni. Képek az albumban csatolva!

Read the rest of this entry »


Rajzórán

Posted by Nucc

Drawing Course

Mostanában nem sokat írtam, kicsit zsúfoltak voltak napjaim, a gépet se sokat nyitottam ki. Elköltöztem, van saját lakásom, történt sok minden, megosztom majd veletek, de most kicsit más.

Múltkor egy egyetem új bemutatkozó oldalán dolgoztam, épp az esti oktatásnál tartottam mikor elgondolkodtam, talán szétnézhetnék, hátha van a környékemen valami esti kurzus. Ballsbridgeben találtam egy sulit (ez tőlem egy 25 perc séta), ahol is rögtön az elején, az Arts pontnál megakadt a szemem a kezdő rajz oktatáson. Régóta szeretnék megtanulni szabadkézzel rajzolni, ugyanis rajzolás közben a jobbagyfélteke dolgozik, ami az álmodozó, valóságtól elrugaszkodó fele az agynak, így kicsit kikapcsolhatom az informatikai problémákon dolgozó bal felet, továbbá kreativitást is fejleszt. Még otthon vettem egy szinezőkönyvet a Balabittől születésnapomra kapott Alexandrás ajándékutalványból, hogy majd az abban szereplő figurákat megtanulom lerajzolni (kicsit újra gyerek leszek), de 3-4 próbálkozás után a lelkesedésem eltünt. Utáltam, hogy olyan vastag volt a könyv, hogy ha nem fogtam az egyik kezemmel, akkor mindig becsukódott, aztán mikor elkerült asztalomról el is tünt az életemből. Szóval itt van most egy lehetőség, ahova igaz fizetek, de legalább kötelező eljárni. Szóval hajrá!
Read the rest of this entry »


Irány Dublin – Szállás

Posted by Nucc

No, találtam kecót Dublinban, masszív 1200 euro/hó, de kapok mindent (vagyis majdnem mindent, a lányok nincsenek az árban!). Ami a legfontosabb, hogy adnak papírt arról, hogy ott lakom, amivel már kopogtathatok az adóhivatalnál, hogy szeretnék adót fizetni. Ezért mondjuk 2 hónapot el kell náluk töltenem, de üsse kavics, a tervezett 1000 eur/havi lakásköltségnél nem sokkal drágább.

Szóval a hely megtekinthető itt: